Tilbage

Kapitel 10. Kabaler og kortspil

Der skal benyttes et Delphiprojekt som udgangspunkt for alle eksempler og øvelser. Det kan hentes her pakket i en zip-fil.

Delphi 4 eller Delphi 5 brugere skal benytte dette kortskelet.

Delphi3 brugere skal i stedet benytte dette D3kortskelet. Dette skelet til Delphi3 afviger på et enkelt punkt fra det, der er beskrevet i bogen; nemlig m.h.t. til procedurerne Make52 med og uden parameter. Delphi3 har ikke mulighed for overload, dvs. at en procedure kan erklæres og kaldes med forskellige parametre. I dette kortskelet findes følgende procedure erklæringer

procedure Make52;
procedure Make52D3(FaceUp: boolean);

Alle steder i bogen hvor proceduren Make52 kaldes med en boolean-parameter skal man derfor i Delphi 3 kalde proceduren Make52D3. Altså

Make52(true) erstattes af Make52D3(true)
Make52(false) erstattes af Make52D3(false)

Pak den zip-fil du skal bruge ud i en ny mappe kaldet skelet. Ved start på en ny kabale eller kortspil kopieres denne mappe til en ny mappe, hvorefter filen project1.dpr i den nye mappe åbnes i Delphi; åbn dernæst filen eventu.pas, hvori du programmere, som beskrevet i kapitel 10 i bogen.


DLL til tegning af kortspil.
Det er nødvendigt at have en 32-bits udgave af cards.dll til tegning af spillekort.

Hvis du benytter WindowsNT eller Windows2000 har du allerede en dll.fil der kan bruges; men den navn er cards.dll. Det letteste er tage en kopi af denne fil og kalde den cards32.dll. Filen findes i System32 undermappe til mappen med Windows, f.eks. C:\WinNT\System32.

Hvis du benytter Windows95/98, kan du benytte den cards32.dll der findes i denne zip-fil. Ved udpakning skabes filen cards32.dll; den skal du kopiere til undermappen System til mappen hvor Windows er installeret, f.eks. C:\Windows\System.


Færdig kabale og spil nævnt i bogen:

KINGUP.EXE og 31.EXE pakket i en zip-fil.


Oversigt over metoder i klasserne i kortspilbiblioteket

 


Tilbage